Vill du bli målare?

Vill du bli målare?

I flera år har jag jobbar som målare i Örebro, och det är ett bra yrke som jag nu ska skriva lite mera om, för jag vill gärna locka fler personer att jobba med detta. Vi målar alltifrån husfasader till köksluckor och så är vi bra på att tapetsera. Målning och tapetsering är en stor del i branschen och det är ett bra yrke. Det finns flera olika utbildningar inom måleri, men man kan också gå en allmän utbildning för att bli målare.

Man börjar ofta som lärling när man jobbar med måleri, och det tar ungefär två år innan man blir fullt utbildad målare. Sedan finns det olika specialiseringar inom måleriet, som t.ex. måleri av industrier eller så kan man måla fönster, en konst som inte så många behärskar. Det finns också personer som jobbar med renovering av hus, och då är det ofta målning som är inblandat.

För att jobba som målare så måste man vara bra på att ta i, för det är ett arbete som kräver lite styrka. Man ska också vara noggrann och ha tålamod, för ibland tar det lite tid innan allt ser perfekt ut. Men det är ett roligt yrke att jobba med, och jag har aldrig tröttnat på det. Så om du är intresserad av måleri, så ska du absolut ge det en chans! Det kommer att bli ett bra yrke för dig. En annan sak som är rolig är ju all kontakt med människor. Det är alltid så roligt när kunden blir nöjd över det färdiga resultatet och man har gjort ett bra jobb.

Så vill du bli målare? Då ska du absolut söka in till en utbildning, det kommer att bli ett roligt och givande yrke för dig! Och som sagt, det finns olika specialiseringar, så man kan alltid hitta något som passar en.

Kommentarer är stängda.